Ryd op i køkkenet
Ryd op i køkkenet og tab dig effektivt

Det er nu bevist at det er meget vigtigt at få ryddet op i alle gemmerne når du skal have et seriøst, permanent vægttab.

Har du svært ved at overholde de gode intentioner om at spise kaloriefattigt, så kan du prøve at rydde op i køkkenet.

Et nyt studie af den anerkendte psykolog Brian Wansink, der beskæftiger sig med folks spisevaner, har vist, at en grundig gennemgang af praktikken omkring din mad virker bedre end regulære kostråd.

Wansink delte under forsøget en gruppe forsøgspersoner op i tre grupper. Den ene gruppe fik praktiske råd om fx at rydde op i køkkenet og flytte slik uden for rækkevidde, mens de to andre grupper fik mere almindelige kost- og slankeråd.

Det viste sig, at den #34;praktiske#34;#34; gruppe tabte sig mest over en 3 måneder lang periode. Sandsynligvis fordi de praktiske råd ganske enkelt er nemme at følge.

Nemme tricks, der virker

- Ryd op i køkkenet, og hold det fri for skåle med slik og andre kalorierige madvarer. Du spiser markant mere, hvis du hele tiden får øje på mad, du gerne vil have.

- Du spiser ca. 20 % mindre end sædvanligt, hvis du øser en portion op ved komfuret i stedet for at tage gryderne med hen til spisebordet. Du bliver i øvrigt mest mæt af at spise på små fyldte tallerkener frem for halvtomme store.

- Spiser du af store pakker, f.eks. familiegufposer eller kæmpe popcornskartoner, spiser du omkring 30-45 % mere, end hvis du spiser af pakker i en mere almindelig størrelse.

Skrevet af:
Gitte Borch Andersen
BA i Human Ernæring[Tilbag]